SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Harri Marjala – Itä-Suomen mies

GolfliittoPelaajalleSeuroille31. Toukokuuta 2017

Ammunnan MM-kisoissa mitaleille yltänyt Marjala aloitti golfin heti aktiiviuransa jälkeen ja kliseisen toteamuksen mukaisesti ”hurahti lajiin.”

Lahdesta kotoisin oleva Harri  Marjala teki työuransa armeijan palveluksessa, jossa hän innostui kilpailemaan ammunnassa. Kehitys oli nopeaa ja menestystä kertyi. Palkintokaapissa on henkilökohtaisesta sarjasta MM-pronssia vakiokiväärillä ja kaksi joukkuehopeaa. Kansallisista kisoista muistona kolme SM-kultaa.

”Golfin aloitin Ruukissa ja se oli heti menoa. Ollessani työelämässä kierroksia kertyi noin 60, eläköidyttyäni määrä on noussut yli sadan”, 59-vuotias evp. majuri kertoo.

Muutettuaan Tammisaaresta Mikkeliin seuraksi tuli Golf Porrassalmi. Tasoitus on 4,6.

Pojat 55+ sarjasta hänellä on parhaina saavutuksinaan kuudes tila yksittäisestä osakilpailusta sekä top ten-sijoitus SM-kisoista

Harri Marjala istuu Golfliiton hallituksessa kolmatta ja viimeistä kaksivuotiskauttaan.

Kerimäen viheriöt ovat suotuisan talven ja hoitotoimenpiteiden johdosta hienossa kunnossa.

Marjala tuli paikasta luopuneen Kotkan Jorma Brucen jälkeen hallitukseen värikkään episodin tuloksena. Brucen seuraajaehdokkaita Itä-Suomen edustajaksi nimettiin etsimään yhden miehen vaalitoimikunta.

Sen puheenjohtaja siirsi kokouksen alkaessa puheenvuoron ystävälleen, joka ehdotti  puheenjohtajaa itseään Itä-Suomen edustajaksi.

Peli vihellettiin kokouksessa kuitenkin tässä vaiheessa poikki ja uuden ehdokasasettelun sekä äänestyksen jälkeen Harri Marjalasta tuli Itä-Suomen mies. Kahdelle seuraavalle toimikaudelle hänet valittiin ilman äänestystä.

Lajin puolesta hyvässä hengessä

Golfliiton hallituksen kahdeksan jäsentä on valittu alueellisiin mandaatteihin perustuen.

”Tämä ei mielestäni millään tavalla näy ainakaan negatiivisesti työskentelyssämme. Taloudellisia tai muita intressiristiriitoja alueiden välillä ei ole. Työtä on tehty kolmen eri puheenjohtajan johdolla ilman riitaa ja lajin sekä harrastajien etuja vaalien oikein hyvässä hengessä”, Marjala määrittää.

Urheilijataustansa vuoksi Marjala vastasi neljän ensimmäisen vuoden ajan kahden toimikunnnan, toisistaan eriytettyjen valmennus-ja kilpailutoimikunnan vetämisestä.

Marvailan Jannen kanssa teimme paljon yhteistyötä. Olisin halunnut saatua enemmän taloudellisia panostuksia maajoukkuetoimintaan, mutta resurssit olivat talouden osalta niukat.”

”Parasta hallitustyössä on ollut yhdessä tekemisen meininki hallituksessa sekä erikseen alueen seurojen kanssa. Raskainta tietysti liiton taloudelliset vaikeudet. Kyllä tappiolliset vuodet ottavat missä tahansa hommassa koville. Nyt suunta on tarkemman suunnittelun ja seurannan johdosta huomattavasti parempi”, Marjala jatkaa.

Aktiivista otetta uusien pelaajien värväämiseen ja kilpailujen hakuun

Golfliiton hallitukset kokoukset, Itä-Suomen alueelliset tapahtumat ja seuravierailut ovat työllistäneet Marjalaa keskimäärin 25 päivän ajan vuodessa. Kilometrejä auton mittariin on tullut noin 10 000 kausittain.

”Yhteinen haaste Itä-Suomen kentillä liittyy jäsenten ikääntymiseen ja muuttotappioon. Golfarien määrän ylläpitäminen vaatii jatkuvaa markkinointia omalla alueella. Toinen asia, josta olen muistuttanut on Golfliiton kilpailujen hakeminen omalle kentälle. Tässä on ollut selkeää parannusta havaittavissa myös tulosten suhteen.”

Kaupunkiottelu on Itä-Suomen ylpeys

Golfliiton Itä-Suomen alueen päätapahtuma Kaupunkiottelu seurojen välillä on ainutlaatuinen Suomessa.

Se pelattiin ensimmäisen kerran 1985. Perustavina jäseninä olivat Lahti, Jyväskylä, Kotka, Lappeenranta ja Mikkeli. Tapahtuma on laajentunut vuosien varrella Itä-Suomen seurojen vuosittaiseksi suurtapahtumaksi, joka pelataan syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tämänvuotista kisaa isännöi Koski Golf.

 

”Olen ollut mukana vuodesta 2006 Golf Porrassalmen joukkueessa. Tämä jos mikä on golfkulttuuria ja verkostoitumista parhaimmillaan josta voimme olla ylpeitä”, Harri Marjala muistuttaa.

Golfliito Itä-Suomen alue piti maanantaina kevätkokouksensa Keri Golfissa. Mukana oli arkipäivästä huolimatta noin 30 edustajaa, jotka tutustuivat uuteen klubitaloon, kuulivat vt. toiminnanjohtajan Jyrki Nykäsen alustuksen Golfliiton kuulumisista sekä keskustelivat ajankohtaisista asioista.

Plussan puolelle kääntynyt Golfliiton taloudellinen tulos, kova pöhinä Lady Golfin ja Draivia kouluun –projektien yllä olivat positiivisimmat uutiset.

Seurojen murheet ja toiveet liiton suhteen vaikuttivat kovin pieniltä.

Kansallisen Golfviikon siirtäminen kesällä myöhempään vaiheeseen oli yksi toiveista, samoin Itä-Suomen huomioiminen paremmin kokouspaikkoja valittaessa, sekä Draivia kouluun opettajien valinnoissa.

Harri Marjala vuodenvaihteessa jättäytyy omaehtoisesti pois hallituksesta. Hänen seuraajansa valitaan syksyllä seurojen nimeämien ehdokkaiden keskuudesta puheenjohtajien äänestyksen perusteella.

Ehdolla ovat:

Eija Anttila, Kymen Golf

Juha Korhonen, Tarina Golf

Mari Meriläinen, Puula Golf

Toni Turkkila, Imatran Golf

”Varmasti saamme hyvän edustajan Itä-Suomen edustajaksi. Tärkeintä avu tuossa tehtävässä on innostus golfiin, sen harrastajiin ja kyky tehdä yhteistyötä eri tahojen kanssa”, Harri Marjala evästää lopuksi.