SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Harri Kainulainen jatkaa liittovaltuuston puheenjohtajana

GolfliittoPelaajalleSeuroille14. Helmikuuta 2016

Suomen Golfliiton liittokokouksessa Jyväskylässä hyväksyttiin myös Suomen Golfin strategia 2020 ja valittiin liittovaltuusto.

Golfliiton liittovaltuuston puheenjohtajaksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi valittiin Jyväskylässä järjestetyssä liittokokouksessa yksimielisesti istuva puheenjohtaja, vakuutusneuvos Harri Kainulainen. Hän on toiminut tehtävässä myös kahden viime vuoden ajan.

”Haluan kiittää luottamuksesta. Tulen jatkamaan samalla linjalla kuin tämä kaksivuotiskausikin on ollut. Tärkeitä asioita ovat mm. Suomen golfin strategian toteutus ja jalkautus sekä sääntöuudistuksen toteuttamisen valvonta”, Kainulainen sanoi.

Kokouksessa valittiin myös 45 liittovaltuutettua Golfliiton kuuden alueen ehdotusten mukaisesti.

Kainulainen haluaa parantaa luottamusta ”kentän” ja liiton toimiston välillä. Hänen mukaansa isossa osassa on talous; toiminta pitää sopeuttaa käytössä olevin varoihin. Kainulaisen mukaan liittovaltuuston on ohjattava osaltaan taloudenpitoa liitossa ja sparrattava niin Golfliiton hallitusta kuin toimistoakin asiassa.

Golfista yhä useamman suosikkilaji

Kainulainen on seurannut ilolla golfin eräänlaista arkipäiväistymistä Suomessa. Elitistisyyden leima on syytäkin karistaa lajista viimeistään 2010-luvulla.

”Golfista on aidosti tullut enemmän koko kansan laji, jota harrastetaan jo kaikissa yhteiskuntaluokissa ja ikäryhmissä. Tämä on hieno tapa harrasta sosiaalista liikuntaa luonnossa. Toivon, että se ymmärretään yhä laajemmin”, hän sanoo.

Kainulainen on luottavainen sen suhteen, että golfväki ja alan järjestöt asettuvat laajasti tukemaan nyt liittokokouksessa hyväksyttyä strategiaa. Se kantaa nimeä ”Suomen Golfin strategia 2020”.

”Tämä kokous osoitti hyvin, että vahva yhteinen tahtotila on olemassa. Uskon ja toivon, että strategiaa pystytään lähtemään viemään eteenpäin yksissä tuumin, sillä golfalalla me kaikki olemme samassa veneessä”, Kainulainen sanoi.

Golftoimialan järjestöt ovat olleet mukana strategian suunnittelussa, mutta ne hyväksyvät vielä osaltaan strategian, jonka pohjalta golfia Suomessa lähdetään kehittämään ja markkinoimaan.

Strategian painospistealueiksi on määritetty talous- ja toimintaolosuhteet, juniorigolf, naisgolf ja kilpagolf. Näihin panostetaan erityisesti ja lisäksi erityishuomiota kiinnitetään viestintään.

Golfliiton hallituksen puheenjohtaja Timo Laitinen korosti, että painopistealueisiin on tarpeellista panostaa erityisesti, mutta se ei tarkoita että muihin toiminnan alueisiin ei kiinnitettäisi huomiota.

”Esimerkiksi senioritoiminta meillä on onneksi erinomaisissa kantimissa, eikä se vaadi erityisiä toimenpiteitä”, Laitinen kuvaili.

Strategian visio on ”Parasta vapaa-aikaa” ja missio ”Golf yhdistää terveysvaikutukset ja yhdessä luonnossa liikkumisen”.