SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golfille 35 000 euroa Olympiakomitean tehostamistukea

Golfliitto28. Marraskuuta 2019

Golf nousi viime vuonna takaisin Olympiakomitean tukilajien piiriin. Vuonna 2018 tuen määrä oli 15 000 €, mutta tänä vuonna tuki yli tuplaantui 35 000 euroon.

Suurimpana perusteena tuen nostolle oli vaikuttavuuden kasvu huippu-urheilijoidemme arjessa. Toimintatapojen muutosprosessi alkoi jo pari vuotta sitten, ja sitä kehitetään jatkuvasti. Valmennusryhmien kokoa on pienennetty ja tukea suunnattua yhä enemmän urheilija-valmentajaparille.

”Muutokset ovat rakentaneet luottamuksen siltaa urheilijoiden ja heidän tiimiensä suuntaan. Tehostettu tuki henkilökohtaisiin prosesseihin on mahdollistanut aiempaa paremmin urheilijan ja heidän henkilökohtaisten valmentajiensa työn myös kilpailutapahtumien yhteydessä”, kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen kertoo.

Team Finlandin kulmakivi tulevaisuudessa on perustaa toiminta maailman top50-tasolle.

”Olemme löytämässä yhteistä linjaa ja näkemystä sille, miten matka kohti maailman kärkeä toteutetaan. Olemme todenneet, että päivittäisen tekemisen vaatimustason pitää kohdata kansainvälisen kilpagolfin vaatimukset. Tämä vaatii tietysti kaikkien toimijoiden aiempaa parempaa perehdyttämistä”, Juvonen kertoo.

Suomalaiset golfarit ovat menneen kauden aikana saavuttaneet voittoja useilla kansainvälisillä tasoilla, sekä ammattilais- että amatöörigolfissa. Mikko Korhonen voitti jälleen Euroopan kiertueella ja Sanna Nuutinen sekä Niina Liias naisten haastajakiertueella. Uusia menestyjiä olivat ammattilaiskiertueiden karsinnoissa onnistuneet Matilda Castrén (LPGA) ja Sami Välimäki (ET).

Ensi vuonna panostuksen kohteena on resurssien puitteissa täysillä olympiamenestys Tokiossa.

Myönnetty 35 000€ tukisumma kohdistetaan pääosin olympiaehdokkaiden harjoitteluun sekä valmennuksen asiantuntija- ja tukipalveluihin. Summasta 5000 € on varattu kansainvälisen top50- vaatimustason kartoittamiseen ja kouluttamiseen.

Tokio 2020 Olympiaryhmän ensisijainen tavoite on saada olympialaisiin täysi kahden miehen ja kahden naisen edustus. Olympiaryhmään on nimetty 8 urheilijaa.

Lisätietoja, Juha Juvonen
juha.juvonen@golf.fi / +358 40 561 5863