SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golf mukana SuperVälkällä

Aloita golfGolfliitto8. Marraskuuta 2017

Golf oli yhtenä lajina mukana Turun seudulla toteutetussa SuperVälkkä liikuntatempauksessa.

Draivia kouluun! -ohjelma oli näkyvästi mukana Turun seudulla toteutetulla SuperVälkkä -kiertueella.

Kiertueen toteuttivat Lounais-Suomen liikunta ja urheilu sekä Superpark. Kiertue liikutti yhteensä noin 4500 oppilasta 13 yläkoululla. Kaikilla kouluilla oppilailla oli mahdollisuus kokeilla golfia 20–45 minuuttia kestäneen SuperVälkän aikana. Golfin lisäksi esillä oli mm. salibandy, scoottaus, voimistelu.

Kuva: LiikU ry.

Suomen Golfliiton Draivia kouluun! -koordinaattori Liisa Ruudan mukaan palaute SuperVälkän golfrastista oli erittäin hyvää ja Draivia Kouluun -hanke on otettu hyvin vastaan Turun alueella, jossa on kouluttajien Matti Schrey ja Anssi Reini johdolla järjestetty jo 30 opettajakoulutusta viimeisen vuoden aikana.

Kiertue alkoi Vaisaaren koululta, jossa kouluttaja Matti toimii erityisopettajana. Hänen apunaan golfpisteen toteutuksessa oli Kankaisten golfin ohjaaja. SuperVälkkä toteutettiin kolmena päivänä, sään salliessa liikuttiin ulkona, tarvittaessa sisätiloissa.

SuperVälkkä -konsepti sai kouluilta erittäin hyvää palautetta ja kaikki mukana olleet yläkoulut ilmoittivat halustaan olla mukana myös tulevina vuosina, mikäli tempaus järjestetään. Seuroista mukana olivat: Aurinkogolf, Kankaisten Golf ja Harjattula Golf, joka oli mukana kuudessa tapahtumapäivässä.

”Draivia kouluun! -ohjelmaa pyydettiin mukaan SuperVälkkä-kiertueelle. Tämä oli pyyntö, josta ei voinut kieltäytyä, koska kiertueen kautta ohjelma saa lisää näkyvyyttä ja vahvistaa golfseurojen ja koulujen välistä yhteistyötä. Lisäksi oli kiva tuoda golf tässä muodossa oppilaiden pariin. Onneksemme golfseurat lähtivät innolla mukaan toteuttamaan kiertuetta!” Ruuda sanoo.