SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Finnish International Junior Championship käynnistyy Vierumäellä

GolfliittoKilpagolf27. Kesäkuuta 2017

Kilpailussa on mukana noin 70 ulkomaalaista 15 eri maasta.

Ennätysmäärä ulkomaisia junioreja on mukana keskiviikkona käynnistyvässä kolmen päivän ja 54 reiän mittaisessa Finnish International Junior Championshipissä. Kilpailukenttänä on Vierumäen Cooke Course.

Noin 70 pelaajan ulkomaalaisjoukko edustaa 15 eri kansallisuutta. Eniten osallistujia tulee Saksasta, islannista, Virosta, Venäjältä, Sveitsistä ja Skotlannista.

Varsinkin Skotlannin varsin vahvaa panosta Suomen Golfliiton kilpailupäällikkö Juha Juvonen pitää ilahduttavana.

”Se on meille merkittävä läpimurto ja osoitus kilpailun arvostuksen lisääntymisestä.”

Kilpailua käydään neljässä sarjassa, kun 14- ja 16-vuotiaat tytöt ja pojat kamppailevat omissa kilpailuissaan. Suomalaispelaajien kesken käydään samalla kamppailua 14- ja 16-vuotiaiden SM-mitaleista.

”Kilpailu on Golfliitolle merkityksellinen esimerkiksi talenttitoiminnan näkökulmasta”, Juvonen sanoo. ”Ja kannattaa muistaa, että kilpailu antaa monille nuorille pelaajille ensimmäisen kosketuksen kansainväliseen kilpagolfiin.”

Juvosen mukaan kilpailua pidetään niin tärkeänä, että sen ulottamista kahdelle kentälle on harkittu, jotta osanottajamäärää voitaisiin vielä nykyisestäkin kasvattaa.

”Vierumäen fasiliteetit palvelevat kokonaisuutta poikkeuksellisen hyvin, kun ottaa huomioon pelaajien iän ja logistiikkaan liittyvät vaatimukset. Majoitus onnistuu kivuttomasti ja pelaajille on tarjolla paljon muutakin tekemistä.”

Mikko Ilonen suojelijana

Vuodesta 2012 pelatun kilpailun suojelijana on alusta alkaen toiminut Mikko Ilonen. Pesämuna kilpailulle saatiin vuonna 2011 Hirsalassa järjestystä Nordic Leaguen ja Finnish Tourin Finnish Openista, jossa kumppanina oli Mikko Ilosen tiimiin tuossa vaiheessa lukeutunut Black Mountain.

Ensi viikolla Vierumäellä voi hyvinkin päästä seuraamaan läheltä pelaajia, jotka ovat matkalla aivan kilpagolfin huipulle tai ainakin sen tuntumaan.

Oliver Lindell esimerkiksi voitti 14-vuotiaiden mestaruuden ensimmäisellä yrityksellään. Joukossa on ollut monia nykyisistä eurooppalaisista amatöörimaajoukkueista tuttuja kasvoja. Myös vaikkapa Sami Välimäki ja Ladies British Open Amateur Championshipissä semifinaaliin kesäkuun puolivälissä yltänyt Anna Backman ovat hakeneet Vierumäen kilpailusta vauhtia kansainväliselle uralleen.”

Kilpailu saa tänä vuonna uutta maustetta, kun ohjelmassa on tiistaina speed golfia, Trackman-testausta ja tervetulojuhlaa grilliruoan merkeissä.

Kerttu Hiltunen lähtee iloisin mielin Vierumäelle

Finnish International Junior Championshipistä on tullut monelle nuorelle juniorille kesän kohokohta. Vierumäellä on suuren kilpailun tuntua, kun kilpailijoita on ympäri Eurooppaa ja panoksena kansainvälisen kilpailun voitto.

Kerttu Hiltunen on yksi FIJC:n ennakkosuosikeista. Kuva Juha Hakulinen.

Tawast Golfia edustava Kerttu Hiltunen pelasi viime vuonna 14-vuotiaiden sarjassa, jossa hän sijoittui toiseksi sveitsiläisen Elena Moosmannin jälkeen. Tänä vuonna Hiltunen nähdään 16-vuotiaiden sarjassa.

”Tavoitteenani on voittaa koko kilpailu, jolloin voittaisin samalla myös Suomen mestaruuden. Cooke on minun lempikenttäni, ja viime vuoden kilpailusta on hyviä muistoja. Lyönti oli todella varma koko kilpailun ajan, niin oli kiva pelata”, Hiltunen muistelee vuoden takaista kilpailua.

Paljon kansainvälisiä juniorikilpailuja ulkomailla pelaava Hiltunen on myös saanut kavereita Vierumäellä pelanneista ulkomaalaispelaajista.

”Elenaa (Moosmann) olen nähnyt muissakin kisoissa, ja me ollaan kavereita”, Hiltunen sanoo.

Alkukaudesta lyöntinsä kanssa kamppaillut Hiltunen on nyt saanut pelinsä kohdalleen, joten häneltä ja muilta suomalaisilta voi odottaa hyviä suorituksia kansainvälisten pelaajien värittämässä kilpailussa.