SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Ennätykset uusiksi 24h junnugolfille -tempauksessa

GolfliittoPelaajalleSeuroille18. Elokuuta 2016

Kokonaisuudessaan tempauksessa on kerätty jo lähes 400 000 euroa golfseurojen juniorityöhön.

Jo perinteeksi muodostuneessa 24h junnugolfille –tempauksessa päästiin tänä vuonna uusiin ennätyslukuihin sekä osallistuvien seurojen että kerätyn rahan määrässä. Tempaus järjestettiin golfseuroissa ympäri Suomea kesäkuun lopussa.

Seuroja oli tänä vuonna ilmoittautunut mukaan ennätykselliset 46, joista 43 toteutti tempauksen. Vuonna 2015 tempauksen toteutti 38 seuraa ja vuotta aiemmin 25 seuraa.

”Yleensä seuran poisjäänti johtuu vaikeudesta saada tukijoita tempaukseen. Joskus myös raju sade tai avainpelaajan terveys voi olla esteenä tempauksen toteuttamiseen”, 24h-projektivastaava Jari Laakkio kertoo.

Ennätyslukemiin päästiin myös rahankeruussa, kun tänä vuonna kaikkien seurojen kokonaispotti kohosi yli  140 000 euroon.

”Jäimme tavoitteesta, mutta saimme silti kerättyä ennätyssumman seurojen juniorityöhön. Kokonaiskertymä vuosien aikana on noin 380 000 euroa ja se on kyllä hieno tulos”, Laakkio sanoo.

24h junnugolfille toimii Poliisihallituksen myöntämän rahankeräysluvan puitteissa. Nykyinen rahankeräyslupa on umpeutunut ja ensi vuotta varten Golfliiton on haettava uusi lupa, jotta suosittua tempausta päästään jatkamaan.

”Ilman muuta lupaa haetaan uudestaan. Todennäköisesti haemme lupaa parille seuraavalle vuodelle. Seuroissa alkaa olla nyt todella hyvä tekemisen meininki ja tapahtuma saa jatkuvasti lisää näkyvyyttä”, Laakkio sanoo.

Ruuhikoski Golf oli yksi tänä vuonna ensi kertaa 24h junnugolfille -tempaukseen osallistunut seura. Seura ylitti reilusti oman tavoitteensa, ja sai tempaukseen tukijoiksi muun muassa ralliautoilija Jari-Matti Latvalan.

”Lähdimme mukaan maltillisella tavoitteella, koska meille ei ollut aiempaa kokemusta tällaisesta tapahtumasta. Saimme kuitenkin mukavasti tukijoita ja hyvän ryhmän kasaan. Sateista huolimatta pelattuja kierroksia kertyi kuusi ja puoli”, Ruuhikoski Golfin toimitusjohtaja Jyri Sarvikas kertoo tyytyväisenä.

Seuran lopullinen potti oli 4000 euroa, johon Ruuhikoski Golfissa oltiin erittäin tyytyväisiä. Perinteisen 24 tunnin pelaamisen lisäksi Ruuhikoskella kerättiin rahaa myymällä paikkoja kahteen eri lähtöön, jossa toisena vetonaulana oli Latvala ja toisena vuoden 2008 tangokuningas Jukka Hallikainen.

Myös ensikertaa tempaukseen osallistunut Aura Golf oli saanut tunnettuja nimiä tukemaan juniorityötä, kun Saku ja Mikko Koivu sekä Kari Jalonen starttasivat seuran ensimmäisessä lähdössä kentälle.