SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Draivia kouluun! -ohjelmaan lisää pelinomaisuutta

Aloita golfGolfliittoKoulutusSeuroille18. Elokuuta 2017

Alakoulujen liikuntatunneilla vuoden ajan menestyksellä pyöritetyt Draivia kouluun –tunnit tuodaan tarjolle myös yläkouluihin jo loppukesän aikana.

Hiekkaharjun golfkeskuksen rangella esiteltiin torstaina Golfliiton Draivia kouluun! -ohjelman ensimmäinen tunti yläkoululaisille. Koekaniineina olivat paikallisen koulun seitsemännen luokan oppilaat.

Aiemmin Draivia kouluun! -tunteja on pidetty lähinnä alakoulun oppilaille.

”Palaute ensimmäisen vuoden kokemuksista alakoulun osalta on ollut erittäin positiivista. Tuotteen viemiselle yläkouluihin oli luonnollinen tilaus”, määrittää Golfliiton seuratoimintayksikön päällikkö Aleksi Valta.

Draivia kouluun! -ohjelman tuntien perussisältö on liikunnan perustaitojen kehittämisessä sekä golfiin tutustuttamisessa.

”Yläkoululaisilla pohjaamme samoihin tavoitteisiin. Uskon, että tämän ikäisillä suuri mahdollisuutemme on aktivoida koululaisia myös jalostamaan Draivia kouluun! -välineillä pelaamista liikuntaharjoitteiden ja lyömiseen perehdyttämisen jälkeen.”

Valta näkee erittäin suuren mahdollisuuden Draivia kouluun! -ohjelman innoittajana myös omatoimiseen puistogolfiin.

Hiekkaharjun tunnin seitsemäsluokkalaisille vetivät Golfliiton juniorivastaava Sami Övermark sekä Liisa Ruuda.

Tyttögolf-projektista vastaava Taru Väisänen perehdytti opettajia ja korkeakoulujen henkilöstöä golfiin Draivia kouluun! -tapahtuman yhteydessä.

Ensimmäistä kertaa golfkentällä olleet lapset saatiin hyvin mukaan harjoitteisiin ja pallon lyömiseen leikin, ryhmätöiden ja pienten kisojen avulla.

Silmiinpistävää oli myös liikunnan perustaitoihin lukeutuvan heittämisen (tennispallo) sisällyttäminen tuntiin yhdessä tasapainoharjoitteiden kanssa.

”Pitkälti samansisältöinen tämä tunti oli kuin ne, joita vedetään alakoululaisille. Erinomaisesti ryhmä oli mukana, ja nuoret tuntuivat viihtyvän hyvin”, Övermark iloitsi.

Opettajien koulutus Draivia kouluun! -hankkeen voimavarana

Hiekkaharjun tilaisuuteen oli saatu mukaan opettajakorkeakoulujen liikunnanopettajia ja johtoa jotka ovat avainasemassa golfin leviämisessä osaksi liikuntatunteja.

Golfliitto ja koripalloliitto ovat lajiliitoista edelläkävijöitä liikkuvan koulun uuden opetussuunnitelman mukaisten ohjelmien rakentamisessa.

Draivia kouluun! -ohjelmaan ratkaisevassa asemassa oleva opettajien koulutus jatkuu ensimmäisen vuoden tapaan ympäri Suomea.

”Olemme rekrytoineet lisää kouluttajia. Koulutussessio kestää 2–2,5 tuntia. Opetuksen tukimateriaalimme kurssin käyneille opettajille ovat varsin kattavia”, Aleksi Valta muistuttaa.

Draivia kouluun! -välinekasseja on kouluissa ja golfyhteisöissä tällä hetkellä noin 300. Määrän tuplaaminen seuraavan vuoden aikana on yksi tavoitteista.

Juniorien pelaamiseen mallia Ruotsista

Länsinaapurimme haasteet golfin harrastajaprofiilin osalta ovat aivan samoja kuin Suomessa.

Ruotsissa on lähdetty lapsien ja nuorten saamiseksi kentille ja green cardin suorittajiksi painottamaan nimenomaan pelinomaista lähestymistapaa.

”Siellä kaikki kentät on velvoitettu rakentamaan lapsille vähintään yksi reikä, jonka voi pelata 30-, 50- ja 100-metrisenä. Lyhimmältä matkalta lähdetään liikkeelle. Kun pelitaso kehittyy, siirrytään tulosten perusteella pidemmälle radalle, ja lopulta suoritetaan green card. Pidän tätä mallia soveltamisen arvoisena myös Suomessa”, Aleksi Valta sanoo.