SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Draivia kouluun! laajeni yläkouluihin

Aloita golfGolfliittoSeuroille29. Lokakuuta 2017

Alakouluista käynnistynyt Draivia kouluun! -ohjelma tekee golfia jatkossa tutuksi myös yläkouluissa.

Syksyllä 2016 lanseerattu Draivia kouluun! -ohjelma laajenee entisestään, kun ohjelmaan on lisätty myös yläkouluihin ja toisen asteen kouluihin suunnitellut tuntisisällöt. Uudet sisällöt otettiin käyttöön elokuussa käynnistyneen lukukauden kynnyksellä.

”Golfliiton Draivia kouluun! -ohjelma tukee hyvin Opetushallituksen tukemaa liikkuva koulu -hanketta omalta osaltaan”, Golfliiton nuorisovastaava Sami Övermark kertoo.

Draivia kouluun! -ohjelman kautta ohjaajakoulutuksen on saanut lähes 1400 alakoulun opettajaa ja golfohjaajaa. Draivia kouluun! -välinepaketteja myyty ja lahjoitettu yhteensä noin 350 kappaletta.

Ohjelman rungon muodostavat ala- ja nyt myös yläkoulujen liikuntatunneille suunnitellut valmiit harjoitussisällöt. Harjoitukset kehittävät motorisia perustaitoja, havaintomotorisia taitoja ja fyysisiä ominaisuuksia monipuolisesti ja hauskasti. Golf kulkee lajina mukana, mutta liikuntatunnit eivät rakennu pelkästään golfillisten harjoitteiden varaan.

Syksyn aikana on kehitelty myös alakoulujen välinen Draivia kouluun! -kuukausikisa. Joka kuukausi kisataan kahdessa tai kolmessa tehtävässä, joista yksi on aina golfillinen. Koulut kilpailevat toisiaan vastaan ja suoritusta voi parantaa koko kuukauden ajan. Parhaat tietenkin palkitaan!

”Ohjelmasta on kuulunut oikeastaan yksinomaan positiivista palautetta. Se on koettu käyttökelpoiseksi ja toimivaksi”, Övermark sanoo.

”Tätä kautta on nyt tutustutettu valtavasti uusia lapsia ja nuoria golfiin. Golfia on tehty tutuksi ja kiinnostus lajiin on varmasti monella herännyt. Se on samalla suuri mahdollisuus paikallisille golfseuroille, joiden on kannattaa ehdottomasti aktivoitua omassa rekrytoinnissaan”, vinkaa Övermark lopuksi.

Lisätietoa www.golf.fi/draiviakouluun