SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Bongaa tärpit RioGolfviikolle

Aloita golfGolfliittoPelaajalleSeuroille3. Kesäkuuta 2016

Ensi viikolla, kesäkuun toisella viikolla vietetään Kansallista Golfviikkoa ja golfseurat ympäri Suomea järjestävät erilaisia tapahtumia viikon aikana. Bongaa tapahtuma ja mene paikan päälle nauttimaan Golfviikon tunnelmasta.

Golf palaa elokuussa olympiaperheeseen Riossa, minkä kunniaksi 6.–12. kesäkuuta vietettävä Kansallinen Golfviikko kantaa teemaa RioGolfviikko. Kansallinen Golfviikko on golfin tärkein yksittäinen PR-tempaus, jonka tavoitteina on madaltaa kynnystä astua golfkentälle, nostaa golfin huomioarvoa mediassa ja yhteiskunnassa sekä auttaa paikallisia toimijoita kasvattamaan lajin suosiota paikallisella tasolla. Tänä kesänä Golfviikko huipentuu Naisten sunnuntaihin.

Golfyhteisöt ympäri Suomea ovat räätälöineet Golfviikon ohjelmansa juuri haluamansalaisiksi ja tapahtumia löytyykin laidasta laitaan, niin junioreille kuin aikuisille. Seuraavaksi muutamia poimintoja Golfviikon menoista.

Vauhtia koko viikko

Puolen tunnin ajomatkan päässä Oulusta sijaitsevassa Virpiniemi Golfissa tapahtumaa riittää koko viikon ajan. Koukuta kaverisi -kampanjassa osakas tai pelioikeutettu voi tuoda kaverinsa kipinäkierrokselle ilmaiseksi viikon ajan ja myös junnuja rohkaistaan koukuttamaan kavereita golfiin: juniorit voivat tuoda kaverinsa ilmaiseksi mukaan harjoituksiin. Par 3 -kentän käyttö on ilmaista koko viikon ajan ja kaiken tämän lisäksi Virpiniemi Golfissa on räätälöityä ohjelmaa viikon jokaiselle päivälle.

Myös Porin Golfkerholla Golfviikko näkyy jokaisena päivänä. Par 3 -kenttää pääsee kiertämään ilmaiseksi ja välineet lainataan kaikille tutustujille. Maanantaina kentällä on senioripäivä kello 17–19, jolloin senioreille esitellään golfia. Keskiviikkona puolestaan on Naisten kaverigolf kello 17.30. Lisäksi perjantaina on Satakunnan Viikon Golfpäivä, jolloin Par 3 -kentällä järjestetään Olympialaiset kello 14­–18 ja lauantaina tapahtumien ketju saa jatkoa OP Länsi-Suomen Golfpäivän merkeissä. Viikko huipentuu Naisten Supersunnuntaihin.

Ota kaverisi mukaan pelaamaan

Paraisilla Archipelagia Golf Clubilla on lapsille ja nuorille maanantaista perjantaihin kestävä golfkoulu, jossa tutustutaan golfiin ja opetellaan golfin alkeet. Golfkouluun ilmoittaudutaan erikseen. Lisäksi juniorit järjestävät golftavaroiden kirpputorin maanantaina kello 13–19 ja samaan aikaan kentällä on tutustumistapahtuma, jossa golfari voi tuoda kaverinsa maksutta kokeilemaan golfia rangelle tai kentälle.

Kotojärvi Golfissa Golfviikko aloitetaan myös näyttävästi. Maanantaina kello 12 jälkeen Puistokentälle on mahdollista päästä pelaamaan golfia ilman jäsenyyttä tai green cardia, kunhan lähdössä on yksi green cardin haltija mukana.

Salo Golfissa on mahdollista tutustua lajiin maanantaista perjantaihin omien pelaajien opastamana ja Viipurin Golfissa golfiin pääsee tutustumaan koko viikon ohjatusti. Viipuri Golfissa järjestetään lisäksi sunnuntaina Naisten Pankki Open.

Imatran Golfiin saapuu keskiviikkona sporttileirin 80 junioria tutustumaan golfiin. Lisäksi samana päivänä on tapahtuma naisille. Sporttileiriläiset tutustuvat golfiin myös torstaina.

Puistokävelyä ja Rio Golf -mitaleja

Golfviikon tapahtumien kirjo huipentuu viikonloppuna useilla kentillä järjestettäviin tutustumistapahtumiin ja kilpailuihin.

Himos Golfissa ja Arctic Golf Finlandissa on lauantaina avoimet ovet golfiin tutustumiseen kello 12–14. Kalajokilaakso Golfissa tutustumistapahtuma on lauantaina kello 11–15. Kalajokilaakso Golfin tutustumistapahtumassa on mahdollista tutustua golfiin, pelata ohjatusti Par 3 -kentällä ja lisäksi osallistua arvontaan ja leikkimielisiin kilpailuihin. Paikalla on myös kahvi- ja mehutarjoilua.

Joroisten Kartanogolfissa vietetään useiden muiden kenttien tapaan sunnuntaina Naisten päivää. Lisäksi Kartanogolfissa järjestetään yhteistyössä Varkauden Ladun kanssa Puistokävely Kartanogolfin kentällä sunnuntaina. Tapahtumassa on mukana myös uinnin EM-mitalisti Jenna Laukkanen.

RioGolfviikko-teema on vahvasti esillä Ylä-Savon Golfseurassa, jossa järjestetään lauantaina koko päivän kestävä Rio Golf -päivä. Kentälle on ilmainen edestakainen kuljetus paikalliselta linja-autoasemalta ja paikan päällä on opetusta rangella ja lähipelialueella sekä pienimuotoinen kilpailu, jossa on palkinnoksi Rio Golf -mitaleja. Kentällä on lisäksi isompi kilpailu ja golfiin tutustujien on mahdollista kulkea ohjatusti kilpailuryhmien mukana muutaman väylän ajan.

Revontuli Golfissa RioGolfviikko-teema on esillä lauantaina ja sunnuntaina kello 10–14 järjestettävissä tutustumistapahtumissa. Tapahtuma on suunnattu perheille, lapsille, nuorille ja kaikille lapsenmielisille. Kentällä pääsee tutustumaan Rio -peleihin ja tutustumislajeina on golfin lisäksi muun muassa frisbeegolf, jalkapallogolf, minigolf ja pihagolf.

Golfviikkoon osallistuvat seurat ja seurojen ohjelman löydät Golfviikon sivuilta ja tarkempia tietoja löytyy Golfviikkoon osallistuvien seurojen kotisivuilta.