SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Argentiinalainen amatööri murskasi Talin par-viitoset

GolfliittoKilpagolf1. Elokuuta 2017

22-vuotias Andres Gallegos teki HGK:n neljällä pitkällä reiällä kolme birkkua ja eaglen. Hän johtaa Erkko Trophya yhdessä Aura Golfin Otto Grönroosin kanssa tuloksella 70 (-1).

Kova tuuli piti tulostason yllättävänkin hyvin kurissa The Finnish Amateurin avauspäivänä.

Miesten sarjassa vain kaksi pelaajaa 95:sta pelasi alle parin.

Etelä-Amerikan amatöörimestaruuskisojen perusteella neljä maanosan pelaaja sai osallistumisoikeuden matkakulut hoidettuna Erkko Trophyyn.

Maailmanlistan ykkönen, Chilen Joaguin Niemann joutui sanomaan kutsulle ei. Hän osallistuu tulevalla viikolla käynnistyvään US Amateuriin.

Argentiinan Marcos Montenegro ja Andres Gallegos yhdessä Chilen Carlos Bustosin kanssa  matkasivat Suomeen ja Talin perinteiseen kilpailuun.

”Kenttä on oikein hyvä ja kaunis. Helsinkiä emme vielä ole nähneet kuin pienen kävelyn verran. Aikaero painaa päälle ja suuri osa ajasta on vietetty Talissa”, kehui Chileä edustava, mutta Floridassa pitkään asunut  Bustos joka epäonnistui saaden tuloksekseen 78 (+7).

Marcos Montenegro, Carlos Bustos ja Andres Gallegos uskoivat kukin kykenevänsä voittamaan Erkko Trophyn.

Marcos Montenegro (75,+4) onnistui asteen paremmin. Amatöörien World Rankingilla sijoilla 270-360 olevan kolmikon tähti oli torstaina Andres Gallegos.

”Onnistuin par-viitosilla, mutta rautapelini oli hyvin heikkoa, vaihtelevaa. Siihen pitää saada seuraavina päivinä tarkkuutta”, hän suunnitteli.

Gallegos ja Montenegro ovat voittaneet vuorovuosina Argentiinan reikäpelimestaruuden ja edustaneet maataan useasti aiemminkin.

Euroopankin kentät ovat tuttuja, Gallegos oli St.Andrews Links Trophyssa aiemmin kesällä neljäs.

”Golf Etelä-Amerikassa on hyvässä nosteessa. PGA Tourin paikallinen kiertue mahdollistaa amatööreillekin pelimahdollisuuksia. Argentiinasssa on noin 320 kenttää, joista lähes 200 Buenos Airesin ympäristössä”, Marcos Montenegro kertoo.

Juuso Kahlos oli yksi avauspäivän onnistujista.

Tuloslistalla on Grönroosin ja Gallergosin perässä tasaisena rihmana 34 pelaajaa tuloksissa 71-75.

Kotimaisista ennakkosuosikeista tuloksen 71 kirjasivat Casper Simberg, Santeri Lehesmaa, Aleksi Myllymäki sekä Juuso Kahlos.

Karina Kukkosella vahvaa vetoa 16 reikää

Naisten sarjassa Oulun Golfkerhon Karina Kukkonen sai lentävän lähdön tehtyään neljälle ensimmäiselle kolme birkkua.

Karina Kukkkonen nykäisi alkureiíllä muilta karkuun ja koki viimeisillä takaiskuja

Seitsemännellä reiällä syntyi bogey, jonka USA:ssa opiskeleva Kukkonen kuittasi tekemällä kymmenennellä kierroksen neljännen birdiensä. Kukkonen oli kolme alle vielä kaksi reikää ennen loppua. 17:n bogey ja viimeisen tupla nostivat tuloksen lukuun 71 (par), jossa oli myös 15 reiän jälkeen Golf Talman Nicola Fall. Myös hänelle kaksi viimeistä olivat vaikeita, Fallin yhteistulokseksi tuli 73 (+2).