EGA Golfliitto StLG R&A Invesctec Rolex

Future Tour-osakilpailun järjestäminen

Seuran kannalta Future Tour tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutustuttaa omia junioreita kilpagolfiin ja tarjota heille mahdollisuus kilpailla alueen muita ikätovereita vastaan rennossa ja mukavassa ilmapiirissä. Future Tour on hyvä tapa lähteä kehittämään seuraa kilpailunjärjestäjänä kohti isompia tapahtumia. Seura saa Future Tourilta hyvää kokemusta kilpailunjohtajan, starttereiden, tulospalvelun ja tuomareiden toiminnasta.

Suomen Golfliiton vastuulla

Golfliiton puolesta tapahtumasta vastaa alueen kiertuepäällikkö, jonka tehtävänä on varmistaa, että tapahtuma täyttää sille asetetut tavoitteet. Kiertuepäällikkö suunnittelee tapahtuman yhteistyössä seuran kanssa seurakäynnillä ennen kauden alkua. Kiertuepäällikkö on tapahtumassa paikalla ja auttaa seuraa tapahtuman läpiviennissä. Kiertuepäällikkö vastaa ilmoittautumisista, osallistujalistoista, arvonnoista ja tulosluetteloista. Tapahtuman jälkeen kiertuepäällikkö pitää palautekeskustelun seuran vastuuhenkilöiden kanssa, jonka pohjalta hän raportoi tapahtumasta SGL:n kilpailuhenkilöstölle. Golfliitto tuo tapahtumaan opastekyltit, tuloskorttitarrat sekä tulospalveluohjelmiston. Kiertuepäällikkö opastaa seuraa ja vapaaehtoisia tarvikkeiden ja tulospalveluohjelmiston käytössä.

Future Tour-osakilpailun järjestäjäseuran vastuut ja kentän kriteerit

Seuran tulee nimetä tapahtumalle vastuuhenkilö, joka toimii yhteyshenkilönä kiertuepäällikön ja seuran välillä. Vastuuhenkilö vastaa vapaaehtoisten rekrytoinnista sekä tuomarin hankkimisesta ja auttaa kiertuepäällikköä vapaaehtoisten tehtäviin ohjeistamisessa. Ensiapu ja evakuointisuunnitelma ovat myös seuran vastuulla, ja niiden tulee olla kunnossa ennen tapahtuman alkua. Seura vastaa palkinnoista sarjojen parhaille kiertuepäälliköltä saatavan ohjeistuksen mukaan. Seuran ja Golfliiton vastuut on selvitetty tarkemmin erillisessä kilpailulomakkeessa, jonka järjestävä seura saa kiertuepäälliköltä. Kilpailulomaketta käytetään seurakäynnillä tapahtuman suunnittelun pohjana sekä kilpailun raportoinnissa tapahtuman jälkeen.

Future Tour-kentän tulee olla vähintään 9-reikäinen, sloupattu ja sääntöjen mukaan merkattu. Easy-sarjoja varten kentälle pitää tarvittaessa pystyä luomaan lyhennetyt Easy-teet. Ohjeistuksen kentän asettelusta antaa kiertuepäällikkö. Kentän asettelun tavoitteena on luoda mahdollisimman sujuva ja mukava kenttä helpottamaan kilpailun läpi vientiä sekä mahdollistamaan hyvä tulostaso.

Seuran hyödyt Future Tour-osakilpailun järjestämisestä

  • Seuran juniorit pääsevät kilpailemaan alueen muiden junioreiden kanssa kotikentällään
  • Valmentajat pystyvät seuraamaan junioreiden toimintaa kilpailutilanteessa
  • Seuralle mahdollisuus kehittää omaa organisaatiota kilpailujen/tapahtumien järjestäjänä
  • Seura saa pelaajilta vuosittain vahvistettavat kilpailumaksut sekä harjoituskierrosmaksut
  • Mahdollisuus saada näkyvyyttä paikallisissa tiedotuskanavissa sekä golf.fi-sivujen kautta
  • Ravintolan tulot tapahtuman aikana