EGA Golfliitto StLG R&A Invesctec Rolex

Junior Challenge Tour-osakilpailun järjestäminen

Seuran kannalta Junior Challenge Tour-osakilpailun järjestäminen on seuraava askel Future Tourin jälkeen organisaation kehittämisprosessissa. Tapahtuma vaatii seuralta enemmän panostusta kuin Future Tour, mutta on kuitenkin suhteellisen helppo tapahtuma myös nuorille seuroille. Seuran junioreiden kannalta Junior Challenge Tour tarjoaa lisää mahdollisuuksia kilpagolfin saralla ja tuo näytille alueen parhaat alle 21-vuotiaat pelaajat. Kiertueella pelaa usein myös maajoukkuetason junioreita, joten tasoa tapahtumista ei varmasti puutu.

Suomen Golfliiton vastuulla

Golfliiton puolesta tapahtumasta vastaa alueen kiertuepäällikkö, jonka tehtävänä on varmistaa, että tapahtuma täyttää sille asetetut tavoitteet. Kiertuepäällikkö suunnittelee tapahtuman yhteistyössä seuran kanssa seurakäynnillä ennen kauden alkua. Kiertuepäällikkö on tapahtumassa paikalla ja auttaa seuraa tapahtuman läpiviennissä. Kiertuepäällikkö vastaa ilmoittautumisista, osallistujalistoista, arvonnoista ja tulosluetteloista. Tapahtuman jälkeen kiertuepäällikkö pitää palautekeskustelun seuran vastuuhenkilöiden kanssa, jonka pohjalta hän raportoi tapahtumasta SGL:n kilpailutoimikunnalle. Golfliitto tuo tapahtumaan tulospalveluohjelmiston ja opastaa seuraa sen käytössä. Opastekyltit, tuloskorttitarrat sekä pelaajatuotteet kuuluvat myös liiton tarvikepakettiin.

Junior Challenge Tour-osakilpailun järjestäjäseuran vastuut ja kentän kriteerit

Seuran tulee nimetä tapahtumalle vastuuhenkilö/kilpailunjohtaja, joka toimii yhteyshenkilönä kiertuepäällikön ja seuran välillä. Vastuuhenkilö vastaa vapaaehtoisten rekrytoinnista sekä tuomarin ja aputuomareiden hankinnasta. Hän auttaa kiertuepäällikköä vapaaehtoisten tehtäviin ohjeistamisessa. Ensiapu ja pelastautumissuunnitelma ovat myös seuran vastuulla, ja niiden tulee olla kunnossa ennen tapahtuman alkua. Seura vastaa palkinnoista sarjojen parhaille kiertuepäälliköltä saatavan ohjeistuksen mukaan. Seuran ja Golfliiton vastuut on selvitetty tarkemmin erillisessä kilpailulomakkeessa, jonka järjestävä seura saa kiertuepäälliköltä. Kilpailulomaketta käytetään seurakäynnillä tapahtuman suunnittelun pohjana sekä kilpailun raportoinnissa tapahtuman jälkeen. Kentän tulee olla 18-reikäinen, sääntöjen mukaan merkattu ja sieltä tulee löytyä sloupatut keltaiset ja punaiset tiit.

Seuran hyödyt Junior Challenge Tour-osakilpailun järjestämisestä

  • Seura saa jokaiselta pelaajalta vuosittain vahvistettavat kilpailumaksut sekä harjoituskierrosmaksut
  • Pelaajat ovat velvoitettuja osallistumaan kiertueen kisojen yhteydessä järjestettäviin kumppanitapahtumiin.
  • Kilpailuorganisaation kehittäminen
  • Ravintolan tulot tapahtuman aikana
  • Mahdollisuus saada näkyvyyttä paikallisissa tiedotuskanavissa sekä golf.fi-sivujen kautta
  • Seuran junioreille mahdollisuus kilpailla kotikentällä alueen huippuja vastaan
  • Seuran valmentajilla mahdollisuus seurata pelaajia kilpailutilanteessa