EGA Golfliitto StLG R&A Invesctec Rolex

Finnish Junior Tour-osakilpailun järjestäminen

Kiertueen tarkoitus on valmistaa pelaajia kohti kilpapelaajan uraa sekä ammattilaisuutta. Seuran kannalta FJT-tapahtumissa on suuri potentiaali kehittää organisaation toimintaa suurempia tapahtumia varten. Finnish Junior Tourilla järjestetään myös Am/Am-tapahtumia, joiden kautta pelaajia koulutetaan ammattilaisuuden vaatimuksia varten sekä seura on mahdollisuus kerätä rahaa esim. omaan juniorityöhönsä.

Suomen Golfliiton vastuulla

Golfliiton puolesta tapahtumasta vastaa FJT:n kiertuepäällikkö, jonka tehtävänä on varmistaa, että tapahtuma täyttää sille asetetut tavoitteet. Kiertuepäällikkö suunnittelee tapahtuman yhteistyössä seuran kanssa seurakäynnillä ennen kauden alkua ja on tapahtumassa paikalla alusta loppuun. Kiertuepäällikkö vastaa ilmoittautumisista, osallistujalistoista, arvonnoista, tapahtuman läpiviennistä sekä tulosluetteloista. Tapahtuman jälkeen kiertuepäällikkö pitää palautekeskustelun seuran vastuuhenkilöiden kanssa, jonka pohjalta hän raportoi tapahtumasta SGL:n kilpailutoimikunnalle. Suomen Golfliitto vastaa myös tuomarin nimeämisestä ja tuomarin palkkioista.

Kiertueen mukana Golfliitto tuo tapahtumaan opastekylttejä, tulospalveluohjelmiston, tuloskorttitarrat, greeniliput, mainosbannerit, salkoliput, lippikset vapaaehtoisille, radiopuhelimet sekä Scoring Area -tietokoneet. Kiertuepäällikkö ohjeistaa seuraa yhdessä seuran vastuuhenkilön kanssa tuotteiden käytössä.

Finnish Junior Tour -osakilpailun järjestäjäseuran vastuut ja kentän kriteerit

Seuran tulee nimetä tapahtumalle vastuuhenkilö/kilpailunjohtaja, joka toimii yhteyshenkilönä kiertuepäällikön ja seuran välillä. Vastuuhenkilö vastaa vapaaehtoisten rekrytoinnista, aputuomareiden hankinnasta ja auttaa kiertuepäällikköä vapaaehtoisten tehtäviin ohjeistamisessa. Vapaaehtoisten tehtäviin kuuluvat mm. startterin tehtävät, tulospalvelu ja forecaddie-toiminta. Ensiapu ja evakuointisuunnitelma ovat myös seuran vastuulla, ja niiden tulee olla pelaajien nähtävillä ennen tapahtuman alkua. Seuran nimeämä tiedotusvastaava on seuran kannalta näkyvässä roolissa tapahtuman aikana, koska hänen vastuullaan on tapahtuman näkyvyydestä ja tiedottamisesta huolehtiminen. Tiedotusvastaava saa ohjeistuksen tehtäviinsä kiertuepäälliköltä. Seuran ja Golfliiton vastuut on selvitetty tarkemmin erillisessä kilpailulomakkeessa, jonka järjestävä seura saa kiertuepäälliköltä. Kilpailulomaketta käytetään seurakäynnillä tapahtuman suunnittelun pohjana sekä kilpailun raportoinnissa tapahtuman jälkeen.

Kentän tulee olla 18-reikäinen, sääntöjen mukaan merkattu ja sieltä tulee löytyä sloupatut valkoiset ja siniset tiit.

Tavoitteena on järjestää ikäluokan parhaille pelaajille mahdollisuus kilpailla toisiaan vastaan pelitaitoja haastavilla kentillä, kuitenkin niin, että hyvien tulosten pelaaminen on mahdollista. Kenttien haastavuus voi vaihdella kilpailujen välillä, jotta pelaajille tulisi kauden aikana eteen erilaisia haasteita. Ohjeistuksen kentän asettelusta antaa kiertuepäällikkö.

Seuran hyödyt Finnish Junior Tourin osakilpailun järjestämisestä

  • Seura saa pelaajilta vuosittain vahvistettavat kilpailumaksut sekä harjoituskierrosmaksut
  • Seuralla on mahdollisuus varainhankintaan hyödyntämällä alueen huippupelaajia. Pelaajat ovat velvoitettuja osallistumaan kiertueen kisojen yhteydessä järjestettäviin tapahtumiin (esim. Am/Am-tapahtuma)
  • Kilpailuorganisaation kehittäminen
  • Ravintolan tulot tapahtuman aikana
  • Näkyvyys Golfliiton tiedotteissa, golf.fi:ssä sekä muissa golfmedioissa