SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Suomalaiset upeasti esillä EDGAn kiertuefinaalissa

ErityisgolfPelaajalleSeuroille28. Lokakuuta 2021

Toimintarajoitteisten golfarien Euroopan kattojärjestö EDGA järjesti 5.-7.10. RSM European play-off kilpailun, johon kutsuttiin kuusitoista eurooppalaista golfaria. Kuudentoista mukaan valitun WR4DG -maailmanrankingin kärkipelaajan joukossa oli jopa neljä suomalaispelaajaa. Nett-sarjan kahdeksan pelaajan joukossa kilpailivat Jari Vihanne ja Petri Takkunen. Stableford-sarjassa Suomea edustivat Timo Pessi ja Petri Partanen.

Kilpailu järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja saa toivottavasti jatkoa tulevina vuosina. Peliareenana historiallisella kilpailulla oli Stratford-on-Avon Golf Club Englannissa. Kilpailun kaksi ensimmäistä päivää pelattiin pudotuspeleinä ja viimeisen päivän finaaleissa mestaruuksista mittelivät molempien sarjojen kaksi parasta.

Stableford-sarjan edustajat Pessi ja Partanen joutuivat myöntämään tappionsa jo ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen. Nett-sarjassa Takkusen kilpailut päättyivät myös jo ensimmäisen pelipäivän mittelöissä. Finaalipäivänä aiemmilta kierroksilta pudonneet pelaajat ottivat osaa RSM Team Champions -kilpailu, jossa joukkueen muodosti toimintarajoitteinen golfari ja kumppanien edustajia. Voittajajoukkueen pokaalin vei nimiinsä Pessin luotsaama joukkue.

Suomalaisista Jari Vihanne onnistui selvittämään tiensä Net-sarjan finaalipeliin hienosti sujuneiden karsintapäivien ansiosta. Finaalissa Vihanne joutui taipumaan Ranskan Vincent Hellyn viedessä kirkkaimman mitalin. Osoituksena joukkueen tiiviistä väleistä, Vihanne sai Takkusesta tukea jatkokierroksille Takkusen siirtyessä hänen caddieksi.

Vihanne kiitteli kilpailun järjestelyjä kokonaisuutena erittäin onnistuneina. ”Kenttä oli oikein hyvässä kunnossa ja majoitus oli järjestetty kävelymatkan päähän kilpailukentältä. Kenttä pelattiin normaalein asetuksin, mitään helpotuksia esimerkiksi kentän pituuden osalta ei ollut tehty ja kierrokset pelattiin normaalipituisina.”

Suomen joukkueen koko oli kilpailun isoin ja Vihanne koki tästä olevan paljon hyötyä. ”Olen melko kokematon kansainvälisten kilpailujen kiertäjä ja kielitaitonikaan ei ole kovin hyvä – tutusta joukosta sai tukea moniin asioihin.”

Vihanne on tuttu näky E-Tourin osallistujalistalla ja hän osallistui kuluneella kaudella kaikkiin kiertueen osakilpailuihin. E-Tour on Golfliiton kilpailukiertue, joka on suunnattu toimintarajoitteisille golfareille. Osakilpailut ovat yksipäiväisiä kilpailuja ja eri sarjat mahdollistavat monen eri golfarin osallistumisen. Kiertue mahdollistaa myös maailmanranking-pisteiden (WR4DG) keräämiseen, näille kilpailijoille kiertueen osakilpailut ovat kaksipäiväisiä kilpailuja.

”Ehdottomasti kannattaa osallistua kisoihin, järjestetään niitä sitten kotimaassa tai ulkomailla”, Vihanne kannustaa kaikkia vähänkin kilpailemisesta kiinnostuneita mukaan kisaamaan.

Suomen edustajat vasemmalta: Petri Partanen, Timo Pessi, Jari Vihanne ja Petri Takkunen. Takarivissä EDGAn Tony Bennett
Vihanne kiitteli joukkueen hyvää henkeä – omien pelien päätyttyä, Takkunen lähti Vihanteen caddieksi finaalikierroksille