SUOMEN
GOLFLIITTO

Blogit

Golfnomadin väyliä elämykselliseen elinvoimaan #muntapapelata

Blogit2. Elokuuta 2018

Elämyksiä

Meidän tapa pelata on löytöretkeillä ja tutustua uusiin kenttiin mahdollisimman laajalti. Meillä kummallakin on se ”oma” kenttä, jossa tulee vietettyä laatuaikaa enemmän kuin muualla. Mutta jos ”omaa” kenttää ei lasketa, niin on suoranainen ihme, jos tilastoista löytyy kaksi käyntiä samalla kentällä saman pelikauden aikana. Miksi näin? Mielestämme uusien kokemusten ja erilaisten pelitilanteiden kerääminen on tämän lajin parasta antia. Se ihana jännityksen tunne, kun ajaa uuden klubin parkkipaikalle ja alkaa kartoittamaan, missä mikäkin tarpeellinen toiminto tapahtuu: millaiset kärryt kentällä on, kuinka kaukana lähipelialue ja range ovat ykköstiiltä, kuinka pallokone toimii, millaiset paikallissäännöt kentällä on, missä on vesipisteitä, löytyykö kierroksen varrelta WC tai kioski sekä millainen on Pro Shopin ja klubiravintolan tarjonta. Kaikki tämä on osa sitä kokonaisvaltaista pelikokemusta ja elämystä, jota sitten kierroksen jälkeen klubiravintolan terassilla syödessä vedetään yhteen, fiilistellään ja pohdiskellaan naamat näkkärillä.

Digiä ja luomua

Toinen meistä tunnustautuu luomupelaajaksi, joka täyttää pahvista tuloskorttia lyijykynällä ja tutkii kenttätauluja ja etäisyysmerkkejä. Toinen meistä taas on vihkiytynyt elektronisten välineiden maailmaan – löytyy GPS-kelloa etäisyys-, askel- ja sykemittareineen sekä muine applikaatioineen. Se on #meidäntapapelata. On superhauskaa vertailla meidän pelaamiseen liittyviä härpäköintejä, ja joskus kentällä toinen tapa osoittautuu toimivammaksi kuin toinen. Tietäähän sen, miten pahvi käyttäytyy sateella tai millaisia tilanteita mastojen katvealueella tulee.

Määrät, sportti ja terveys

Elektroniikka ja luomu täydentävät toinen toisiaan ja niitä yhdistää myös alituinen tekniikka- ja pelistrategia-analysointi sekä pistebogey- ja lyöntimääräseuranta. On supermotivoivaa tarkkailla kokonaislyöntimääriä ja tutkia kuinka bogeypisteet ovat kertyneet eri väyliltä sekä analysoida jälkikäteen, miten peliä olisi voinut parantaa, jotta pistesaalis olisi karttunut vielä suuremmaksi. Ja se ihana tunne, kun huomaa, että pisteitä on tullut juuri omaan tasoitukseen, tai jopa hieman enemmän – mahtavaa! Kertyneiden askeleiden ja kuljetun matkan, keskisykkeen sekä kalorikulutuksen ihastelu elektrovälineisiin integroituneesta datasta ihmetyttää ja innostaa myös joka kerta. Esimerkiksi hengästyttävän hikisen hellekierroksen mittaama aktiivisuusdata osoittaa upeasti golfin terveyttä edistävän liikunnan ulottuvuuksia. Viimeisimpänä paljon korkeuseroja sisältäneellä kentällä intoiltu kierros sisälsi 11 790 askelta keskisykkeellä 122 kuluttaen 1997 kaloria. Aijjjettä! Näillä spekseillä ei hihkumisen siivittämiltä yläfemmoilta, fist pumpeilta ja aurinkoisilta hymynaamoilta voi välttyä kanssaruokailijatkaan!

Golf todella tarjoaa monenlaisia väyliä elämykselliseen elinvoimaan. Kohti uusia jaettuja elämyksiä – kentällä nähdään!

Eeva ja Auli #EAgolf

***********************

Eeva Sunnari & Auli Korhonen
Urheilujärjestöelämää näyttöpäätteen takaa taitoluistelun ja tanssiurheilun pyörteissä
Golfin twistit uusimpina askelkuvioina: Green Cardit syksy 2016 / pelatut kentät 43 kpl ja kesä 2015 / pelatut kentät 31 kpl