SUOMEN
GOLFLIITTO

Juha Korhonen
Blogit

Eväitä golfkauden alkuun

BlogitJuha Korhonen12. Huhtikuuta 2018

Uusi golfkausi on aluillaan! Golfhimo on marinoitunut huippuunsa pitkän talven aikana. Jotkut ovat ehkä ottaneet varaslähdön kauteen jo ulkomailla tai harjoitellut sisähalleissa. Useimmilla välineet ovat talvehtineet rauhassa ja himoa on kerrytetty vain lukemalla Golflehteä. Vaikka intoa riittää on hyvä aloittaa maltilla ja järjellä, etteivät paikat mene rikki.

Kun kausi pyörähtää käyntiin niin muistetaan pitää hauskaa. Golf on ennen kaikkea intohimoa ja suuria tunteita – tuskailu ja mökötys kentällä ovat kuitenkin turhaa. Nautitaan onnistumisista ja muista golfin erinomaisista piirteistä, joita jokainen kierros jossain muodossa tarjoaa. Ja kyllä, tiedän omakohtaisestikin kuinka vaikeaa hyvien asioiden näkeminen välillä on. Golfia voi suositella erinomaiseksi kärsivällisyyden ja mielenhallinnan opettajaksi kelle tahansa.

Hyväksytään hieman rennompi ja spontaanimpi ote elämään ja golfiin.

Golfiin liittyy paljon tunnetta. Golfkentällä saa riemuita onnistumisista. Kun birdieputti uppoaa kuppiin niin saa tuulettaa ja hieman hihkaistakin. Pidetään hauskaa ja nautitaan!

Me golfarit olemme lajin lähettiläitä ja samalla parhaita markkinoijia. Mielikuva golfista syntyy suurelta osin harrastajien kautta. Niin makaat, kuin petaat. Toivoisin, että huomioimme jatkossa paremmin kentällä ja klubeilla erityisesti juniorit. Vaikka nuoret saattavat olla vilkkaita ja äänekkäitäkin, on heissä golfin tulevaisuus. Hyväksytään hieman rennompi ja spontaanimpi ote elämään ja golfiin. Nautitaan ja imetään golfiin sekä itseemme elämäniloa ja energisyyttä nuorista. Otetaan nuoret, aloittelijat ja vieraammatkin pelaajat mukaan omiin peliryhmiin hymyillen ja avoimin mielin yhteisöllisyyttä luoden.

Rennoilla harjoituskierroksella ei aina tarvitse viilata pilkkua sääntöjen suhteen. Hyviä tapoja ei pidä unohtaa ja toki on ehdottomasti huomioitava muut pelaajat ja kenttähenkilöstö sekä turvallisuus. Kentänhoitajille ja muille kenttäyhteisössä olijoille on hyvä tapa hymyillä ja nostaa käsi tervehdyksen merkiksi. Positiivisuus ja iloisuus ovat kummallisia luonnonvaroja, ne eivät käyttämällä kulu. Mitä enemmän niitä käyttää ja jakaa, sitä enemmän ne lisääntyvät.

Ajankäyttö ja venyvät kierrokset ovat yksi tuskailun aihe kentillä. Osaltaan ready-golf on tähän hyvä lääke: liikutaan reippaasti turvallisuus huomioiden, valmistaudutaan omaan vuoroon jo ennakolta eikä olla turhan tarkkoja lyöntijärjestyksestä tiillä. Jos ei ole kyse kisasta tai tasoituskierroksesta ja palloa ei heti löydy, niin ns. amerikkalainen droppi voi olla vaihtoehto – yhdellä tai kahdella rankilla, ihan miten on kavereiden kanssa sovittu. Kaikki hyötyvät, kun pelaaminen on sujuvaa ja joutuisaa.

Ennen kaikkea muistetaan, että golf on kuin elämä itsessään. Ylämäkeä, alamäkeä, onnistumisia, epäonnistumisia, tunteita laidasta laitaan. Kunnioitetaan peliä, luontoa ja muita kentällä olijoita.

Hyviä lyöntejä kauteen, nautitaan ja pidetään hauskaa! Ilon kautta!

Juha