SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Meri-Lapin Golfviikko – innostusta parhaimmillaan

Aloita golf17. Kesäkuuta 2018

Mikä on parasta, mitä seura voi Golfviikon tapahtumista saada? Uusia innostuneita golfareita tietysti – ja parhaassa tapauksessa vieläpä junioreita.

Kemin Sisäsatamassa pelattiin Golfviikolla Puistogolfia.

Torniossa kävi juuri näin.

Golfviikon teemana olivat tänä vuonna juniorit ja asennemuutos. Tapahtumia vietiin rohkeasti pois golfkentiltä erilaisiin ympäristöihin. Tapahtumia järjestettiin esimerkiksi markettien pihoissa, kauppakeskuksissa, puistoissa ja rannoilla.

Torniossa yksi golfviikon tapahtumista oli viety leikkipuistoon Uitonrannalle. Multigolf -tapahtuma piti sisällään golfia kaikissa sen muodoissa – Puistogolfia, frisbeegolfia, futisgolfia sekä monipuolisesti erilaisia leikkejä ja pelejä. Tapahtumaa oli pitämässä Meri-Lapin Golfklubin opetusvastaava ja Draivia kouluun! -kouluttaja Jussi Huusko.

”Saimme tästä yhdestä tapahtumasta 10 uutta golfkoululaista!”, iloitsi Huusko.

Torniossa ollaan suunnittelemassa myös uutta golfsynttärit -palvelua, sillä kysyntää lasten toiminnallisille syntymäpäiväjuhlille golfkentällä on ollut.

Torniossa koettiin keväällä todellisia kauhunhetkiä, kun Tornionjoen tulvatilanne oli vyöryttää vesimassan kentälle. Täpärästi vältetyn tulvauhan jälkeen kenttä saatiin kuitenkin avattua aiemmin kuin edellisinä vuosina. Tätä iloitsivat klubilla myös Meri-Lapin Golfklubin aktiivipelaajat.

Yhteistyöllä lisää juniorijäseniä

Tornion Multigolf -tapahtumat innostivat yli 10 uutta junioria golfkouluun.

Meri-Lapin alueella ollaan tehty jo kolmen vuoden ajan yhteistyötä seurojen junioritoiminnassa. Tänä vuonna Kemin Golfin ja Meri-Lapin Golfklubin yhteishankkeelle myönnettiin myös Opetus- ja kulttuuriministeriön tuki.

Molempien seurojen edustajien mielestä yhteistyöllä on saavutettu paljon sellaista, mikä ei yksin olisi ollut mahdollista. Tänä kesänä Kemin Golf ja Meri-Lapin Golfklubi järjestävät junioreille oman Kesätour -kilpailukiertueen, jota pelataan viikoittain.

Kemin Golfissa on alkukesällä ollut meneillään positiivinen vire – alkeiskursseilla on ollut enemmän kävijöitä kuin aiempina vuosina ja kurssin käyneistä suurin osa on liittynyt myös seuran jäseniksi. Myös junioreille on tarjolla avoimia harjoituksia koko kesän.

Kemin Golfin hallituksen puheenjohtaja Osmo Happonen on iloinen siitä, että golfin pariin on Kemissä saatu lisää innostuneita junioreita. Golfviikon aikana järjestetyissä Multigolf -tapahtumissa Happonen on havainnut golfin vetovoiman verrattuna muihin aktiviteetteihin.

”Kyllä se piste, jossa saadaan lyödä mailalla palloa, koukuttaa kaikista eniten”, toteaa Happonen.

Eikä ihme – golf tarjoaa jatkuvasti oppimismahdollisuuksia ja uusia haasteita. Sen Happonen uskoo olevan jutun suola myös junioreille.

Golfviikko on siis näkynyt ja kuulunut Meri-Lapin alueen puistoissa, rannoilla ja satamissa. Golfviikon tämän vuoden teema oli asennemuutos. Tapahtumien järjestäminen muualla kuin golfkentällä on vaatinut asennemuutosta myös seuroilta ja niiden toimijoilta. Torniossa ja Kemissä ei olla tyydytty odottamaan klubilla uusien jäsenten saapumista, vaan on lähdetty itse aktiivisesti innostamaan ihmisiä golfin pariin.

”Haluaisimme saada golfin osaksi etenkin nuorten arkiliikuntaa – se voisi olla virkistävää toimintaa”, kaavailee Draivia Kouluun! -kouluttaja Jussi Huusko.

Draivia Kouluun! -välineillä golfia voi pelata vaikka puistossa tai rannalla.