SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Kaikki mitä olet aina halunnut tietää golfista -opas ilmestyy 3.3.

Aloita golf8. Joulukuuta 2020

Mennyt ennätyksellinen golfkausi toi lajin pariin tuhansia uusia pelaajia, ja moni innostui palaamaan kentille tauon jälkeen. Minkä tahansa uuden harrastuksen alkuaskelilla on varmasti törmännyt useisiin kysymyksiin – miten tässä kannattaisi toimia? Milloin fore piti huutaa? Mitä tarkoittaa scramble? Entä miten varaan ajan vieraskentälle? Päivittääkö eBirdie tasoitukseni?

Aloittaneiden pelaajien harrastuksen jatkumista tukeakseen Golfliitto koostaa Koko Suomi golfaa – Kaikki mitä olet halunnut tietää golfista -oppaan. Opas postitetaan kaikille vuonna 2020 green cardin suorittaneille ja parin vuoden sisään aloittaneille pelaajille ensimmäisen Golflehden välissä maaliskuussa 2021. Alati päivittyvä ja videoita hyödyntävä digiversio tulee myös kaikkien käytettäväksi samana päivänä 3.3.

Oppaaseen on koottu monipuolisia ohjeita ja käytännön vinkkejä hyvin pelaajalähtöisesti esimerkiksi kierrokselle valmistautumiseen ja lämmittelyyn, golfsanastoon, eri golfsovellusten käyttämiseen, välineiden valitsemiseen ja pelisuunnitelman tekemiseen. Oppaassa käydään läpi myös golfarin kattavat jäsenedut ja golfyhteisön toiminnan rakenne. Mukana on tietysti useita muntapapelata-tarinoita, joista jokainen voi saada ideoita harrastamisen mahdollisuuksiin.

”Golfbuumi toi kentille mahtavasti lisää pelaajia, joita haluamme auttaa lajin ensiaskeleilla. Vastaava opas on ollut toivelistalle jo jonkin aikaa, joten nyt oli loistava tilaisuus toteuttaa se. Postitettavissa versioissa on myös mukava pieni lahja tuoreille golfareille – tuokoon se runsaasti griiniosumia!”, Golfliiton viestintävastaava Marika Voss kertoo.