SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Golf valtaa koulut!

Aloita golf1. Kesäkuuta 2018

Koululaiset ovat päässeet tutustumaan golfiin Varsinais-Suomessa Draivia kouluun! -ohjelman toiminnallisissa vanhempainilloissa ja Golf Talman omassa kouluprojektissa.

Draivia kouluun! on Golfliiton suunnittelema koulujen liikuntatunneille ja erilaisiin tapahtumiin suunnattu ohjelma, joka tuo golfin ”lasten näköisenä” koulumaailmaan. Suomen Golfliiton suunnittelema ohjelma sisältää muun muassa ilmaisen koulutuksen, tuntisuunnittelutyökalun, videoituja harjoitteita ja välinebägin koulujen opettajien käyttöön.

Draivia kouluun! -ohjelman ideana on tuoda golf lähelle lapsia ja nuoria. Ohjelma on suunniteltu niin, että harjoitteita voi tehdä missä vain, esimerkiksi koulun salissa, hiekkakentällä tai puistossa.

Draivia kouluun! on edullinen ja helppo tapa tuoda golfia tutuksi lasten ja nuorten keskuudessa – välineet ovat helppoja ja hauskoja ja takaavat onnistumisen elämyksiä kaikille.

Golf Talma järjesti oman kouluprojektin

Golf Talmassa järjestettiin oma seitsemän päivää kestänyt golfprojekti Sipoon koululaisille osana Liikkuva koulu -hanketta. Golfpäivissä vieraili yhteensä 585 oppilasta ja 46 opettajaa. Tapahtumaan saatiin mukaan kaikkien Sipoon koulujen 3. ja 4. luokat.

Projektin onnistumisen avain oli yhteistyö – Golf Talman, Sipoon kunnan liikuntapalvelujen, Vierumäki Golf Academyn opettajien, Sipoon Säästöpankkisäätiön ja kuljetusyhtiö Packalenin kanssa. Kaikkien osapuolten vahva sitoutuminen projektiin mahdollisti suuren oppilasmäärän liikuttamisen.

Oppilaat saatiin kuljetusyhteistyön avulla paikanpäälle golfkentälle, jossa Vierumäki Golf Academyn ja Golf Talman golfopettajat ohjasivat oppilaita golfin saloihin. Rahoituksen projektille takasi Sipoon Säästöpankkiyhtiö.

Kouluprojektin jatkoksi Golf Talma tarjoaa kaikille ala- ja yläkoululaisille ilmaisen golfkerhon. Projektille on suunnitteilla jatkoa myös tuleville vuosille.

Toiminnalliset vanhempainillat osana Draivia kouluun! -ohjelmaa

Varsinais-Suomessa on kevään aikana järjestetty yhteensä kymmenkunta toiminnallista vanhempainiltaa, joissa lapset, vanhemmat ja opettajat ovat päässet tutustumaan golfiin.

Vanhempainilloissa on ollut mukana Varsinais-Suomen Draivia kouluun! -opettajakouluttaja Matti Schrey ja vaihtuvasti jokin Turun alueen golfseuroista.

Vanhempainiltojen järjestäjänä on Lounais-Suomen Liikunta. Golfliiton lisäksi mukana vanhempainilloissa ovat olleet Palloliitto, Pesäpalloliitto ja SuperPark.

Golfin lajipisteelle on vanhempainilloissa rakennettu Draivia kouluun! -konseptin mukaisia toimintapisteitä, joilla lapset ja vanhemmat ovat yhdessä päässeet kokeilemaan golfia. Golfseuran vetämillä pisteillä lapset ja vanhemmat pääsevät myös tutustumaan suoraan lähiseuran edustajaan, ja luomaan yhteyden golfharrastuksen jatkamiselle, esimerkiksi seuran junioritoiminnassa.

Samaan aikaan kun lapset ja vanhemmat ovat kokeilleet golfia toimintapisteillä, on Draivia kouluun! -kouluttaja Matti Schrey kouluttanut opettajia. Pikakoulutuksen aiheena on ollut, kuinka golfia voi viedä kouluun ja oppitunneille.

”Opettajat ovat ottaneet Draivia kouluun! -konseptin innostuneina vastaan”, iloitsee Matti Schrey.

Yhden toiminnallisen vanhempainillan aikana kouluttaja ja seura ovat tavoittaneet parhaimmillaan jopa 200 potentiaalista junioria ja vanhempaa.

”Varsinais-Suomessa on meneillään golfbuumi! On ollut hienoa huomata, kuinka ranget ovat täyttyneet lapsista ja nuorista”, toteaa Schrey.

Toiminnallisia vanhempainiltoja on ollut mahdollista järjestää yhteistyöllä – mukana ovat olleet golfseurat, Draivia kouluun! -kouluttaja ja Turun alueen koulut.

Golfia on helppo viedä oppitunneille Draivia kouluun! -välineillä.