SUOMEN
GOLFLIITTO

Ajankohtaista

Draivia Kouluun! -superpäivä innosti lapsia golfin saloihin Nokialla

Aloita golf14. Syyskuuta 2018

Vuoden suurin Draivia Kouluun! -tapahtuma järjestettiin 14.9. Nokia River Golfissa. Päivän aikana golfia kävi kokeilemassa yhteensä 450 oppilasta DK!-pisteillä - saman aikaisesti 150 oppilasta pelasi KLL-mestaruuskisaa kentillä.

Golfin superpäivän mahdollisti yhteistyö – Nokia River Golfin, Tampereen Liikkuva Koulu -ohjelman, Koululiikuntaliiton ja Golfliiton yhteinen tapahtuma keräsi golfin pariin yhteensä 600 lasta yhden päivän aikana.

Valtava määrä oppilaita sujahti päivän aikana luontevasti Nokia River Golfin monipuolisille harjoitusalueille, jonne oli rakennettu yhteensä kuusi erilaista DK! -ohjelman mukaista toimintapistettä.

Päivän aikana juniorit pääsivät tutustumaan golfiin helpoilla ja hauskoilla Draivia Kouluun! -ohjelman mailoilla. Pisteillä oppilaat pääsivät pelaamaan Puistogolf-radalla, lyömään tennispalloja tarrapintaiseen Darts-tauluun, pelaamaan erilaisia golf-viitepelejä ja harjoittelemaan lähipelitaitoja puttigriineillä.

Lisäksi oppilaat saivat kosketuksia oikeaan golfiin – rangella lyötiin oikealla golfmailalla ja -palloilla ja lisäksi oppilaat pääsivät seuraamaan kilpapelaajien etenemistä yhden väylän ajan.

Puistogolf -radalla koettin onnistumisia.

Koululiikuntaliiton liikuntakoordinaattori Jani Kangasniemi on seurannut ilolla Draivia Kouluun! -ohjelman kehittymistä.

”Ohjelmassa on löydetty juuri oikea tapa tutustuttaa oppilaita lajin pariin. On hienoa huomata, että ohjelma ei ole sidoksissa vain omaan lajiin vaan mennään liikunta edellä”, totesi Kangasniemi Nokialla järjestetyn tapahtuman yhteydessä.

”DK! -pisteillä saadaan paljon liikettä, paljon onnistumisia ja vieläpä usealle oppilaalle samaan aikaan”, Kangasniemi kiteytti.

Yksi Draivia Kouluun! -ohjelman suunnittelun lähtökohdista onkin ollut kouluissa käyttöön otettu uusi opetussuunnitelma ja sen mukainen monipuolisten liikunta- ja liikkumistaitojen harjoittelu.

Ohjelman tavoitteena on tutustuttaa lapsia ja nuoria golfin pariin, jotta siitä tulisi yhä useammalle mahdollinen harrastus tulevaisuudessa.

”Lapset alkavat tulevaisuudessa miettiä, mitä he haluavat harrastaa. Silloin on hyvä, jos on päässyt kokeilemaan erilaisia lajeja, joista voi valita itselleen sopivimman”, totesi Koululiikuntaliiton kehittämispäällikkö Terho Tomperi.

Samoilla linjoilla oli myös Golfliiton Draivia Kouluun! -koordinaattori Mika Hollo. Nokian tapahtumassa Hollo näki erityisen hyvänä sen, että oppilaat pääsivät yhdellä pisteellä itse näkemään ja kokemaan, millaista golf on kentällä, oikeilla välineillä ja taitavien pelaajien pelaamana.

”Se, että näkee itse, millaista on pelata golfia oikealla kentällä ja oikeilla välineillä, helpottaa lajin harrastamisen jatkamista”, totesi Hollo.

Ohjelmaan ja sen harjoitteisin voi tutustua draiviakouluun.net -sivustolla.